Du er her: Hjem / / Leverer på hele 10 produsentansvarsordninger
Leverer på hele 10 produsentansvarsordninger

Leverer på hele 10 produsentansvarsordninger

Norsirk har nå godkjennelser på hele 10 produsentansvarsordninger fra Miljødirektoratet. Med godkjennelsen på treemballasje og drikkevareemballasje som de to siste – lever produsentansvarselskapet opp til sitt eget mål om en one-stop-shop.

- Vårt mål er at produsentene skal kunne gå til Norsirk og få alle sine behov innen produsentansvar ivaretatt og samtidig være trygg på at minimumskravene i lovverket er dekket, påpeker Stig Ervik, administrerende direktør i Norsirk.
- Gjennom godkjenningen fra Miljødirektoratet på treemballasje og drikkevareemballasje dekker vi nå alle emballasjefraksjonene der det er produsentansvar, samt på alle EE-produkter og alle batterier, sier direktøren.

Emballasjefraksjonene

Siden oppstart i 2020 kan Norsirk tilby produsentansvar på plastemballasje, emballasjekartong, EPS-emballasje, emballasje av brunt papir, metallemballasje, glassemballasje, drikkevareemballasje og nå også treemballasje. Returselskapet har vært compliant siden oppstart, hvilket innebærer at Norsirk har oppnådd gjenvinningsgradene beskrevet i avfallsforskriftens kapittel 7 siden første driftsår.

Treff eksperter på blant annet emballasjeoptimering og avfallsreduksjon på  innsiktskurs om emballasje 9. april

Hva er treemballasje?

Ikke alle er klar over at kabeltromler og paller er treemballasje som det er produsentansvar på. I tillegg kommer trekasser, pallekarmer, avstivere av tre inne i annen emballasje, treesker og så videre. Ta kontakt med Norsirk på adm@norsirk.no dersom du har spørsmål rundt treemballasje.

Transparente og tydelige

- Vi er svært åpne og transparente på det vi oppnår, både på innsamlings- og gjenvinningssiden - og søker å formidle klare fakta til kundene våre, slik at de vet hva forskriften krever av dem, påpeker Ervik.

- Grønnvasking er et problem som er klart adressert i dag ( les mer her), og vi er opptatt av å lære opp kundene våre til hva som gjelder av regelverk. Det holder for eksempel ikke å love å arbeide med emballasjeoptimering - det er et eksplisitt krav i forskriften at produsentene skal arbeide på dette området, sier Ervik.
Han oppfordrer alle Norsirk-kunder å sette av 9. april når det blir heldagskurs om akkurat dette temaet.

Meld deg på innsiktskurs om emballasje 9. april her

Del dette innlegget
Guro Kjørsvik Husby Avatar

Guro Kjørsvik Husby