Du er her: Hjem / / Sirkular Gjenbruk vinner av Mangfoldsprisen i Oslo 2020
Sirkular Gjenbruk vinner av Mangfoldsprisen i Oslo 2020

Sirkular Gjenbruk vinner av Mangfoldsprisen i Oslo 2020

Hvert år deles Mangfoldsprisen ut. Sirkular Gjenbruk har fått prisen for små bedrifter i Oslo – og er nå videre til landsfinalen, hvor 6 regionsvinnere skal konkurrere om å bli Norges beste bedrift innen inkludering.

Mangfoldsprisen er statens utmerkelse for fremragende bruk av innvandreres kompetanse i arbeidslivet. Både store og små virksomheter kan foreslås, og hvem som helst kan foreslå. Prisen går til ledere og ansatte som vet at det som gjør oss ulike, gjør oss sterkere sammen Juryens begrunnelse for hvorfor Jawad Azadmehr og hans bedrift Sirkular Gjenbruk har vunnet i Oslo er som følger:

Hos Sirkular Gjenbruk jobber de strategisk med mangfold og inkludering. Juryen trekker frem virksomhetens bevissthet rundt mangfold i sin rekruttering. Innsatsen som gjøres med integrering gjennom tiltak som lange lunsjer og samtaler om norsk samfunnsliv er en interessant og fin måte å jobbe for integrering både i - og utenfor arbeidslivet. Gjennom språkkurs og muligheter for fagbrev, er det et fokus på kompetanse og på å sikre omstilling til ansatte som trenger det.

Ydmyk gründer

Gründeren selv er både ydmyk og glad for prisen. Jawad forteller at han er opptatt av å skape jobb til folk som har falt utenfor, enten om de er nyankomne til Norge, har huller i CV’en eller på annet vis er kommet i en situasjon hvor det ikke er så enkelt å komme inn på arbeidsmarkedet. Han har et tett samarbeid med NAV i Bærum, og har lykkes med å gjøre oppstartsbedriften sin også til en lærlingebedrift, slik at de ansatte hos ham som ønsker også får papirer på en utdannelse.

Slik fungerer bruktbutikken Sirkular gjenbruk

Stolt samarbeidspartner

Stig Ervik er direktør i Norsirk AS, som er en tett samarbeidspartner med Sirkular Gjenbruk. - Jeg blir stolt av å ha en samarbeidspartner som Jawad. For Norsirk er dette et viktig samarbeid på grunn av jobben som gjøres for å reparere og selge hvitevarer på et ombruksmarked. Når det i tillegg benyttes arbeidskraft som trenger en jobb, kanskje mer enn andre, og innsatsen på arbeidsplassen og med integrering fører til at Jawad og gjengen hans vinner priser, blir man jo bare enda mer imponert, smiler Ervik.

Andre viktige samarbeidspartnere som har vært av største betydning for at Sirkular Gjenbruk har lykkes, er NAV i Bærum, elektronikkjeden Power og de kommunale gjenvinningsstasjonene i drammensregionen, RfD.

Flere av de ansatte i Sirkulær Gjenbruk har kommet inn via NAVs introduksjonsprogram. – Det har vært en del diskusjoner rundt dette programmet, men vi ser at det fungerer, påpeker Jawad. Han forteller at en viktig del av arbeidsdagen hos Sirkular Gjenbruk er det sosiale. - Vi snakker mye sammen, har det gøy, og det gjør det enklere for våre ansatte å bli kjent med samfunnet rundt oss. Det er viktig å vite hva som skjer, hvem folk i nyhetsbilde er, hva som skjer med kongefamilien og ellers i samfunnet. Ski er viktig, og du må kjenne til Ingebrigtsen-familien. Det er slike ting vi diskuterer, og ikke minst hva som skjer i politikken. Gutta må følge med på Dagsnytt 18 og Debatten, sier Azadmehr.

Vareleverandørene

Power og RfD sørger for at det kommer varer til Sirkular Gjenbruk som kan rengjøres, repareres og selges til ombruk. - Uten leveransen fra RfD og Power hadde vi ikke hatt varer å selge, derfor er dette samarbeidet også en grunnpillar i vår virksomhet, som vi setter veldig stor pris på, understreker Jawad Azadmehr.

Del dette innlegget
Guro Kjørsvik Husby Avatar

Guro Kjørsvik Husby