Du er her: Hjem / / Renovasjonsselskapet for Drammensregionen tar ombruk på alvor
Renovasjonsselskapet for Drammensregionen tar ombruk på alvor

Renovasjonsselskapet for Drammensregionen tar ombruk på alvor

Et av IKS’ene Norsirk samarbeider med er RfD, Renovasjonsselskapet for Drammensregionen. De har tatt på alvor at mye av det som kasseres på deres gjenvinningsstasjoner fortsatt virker – og har satt ombruk i system.
RfD samarbeider med flere aktører for videresalg av de brukte produktene. De har egne samarbeidspartnere for HIFI-utstyr, lamper, verktøy – og også eget ombrukstorg. På hele fire av seks miljøstasjoner har RfD ombruksmottak og ombrukstorg, hvor innbyggerne kan fritt levere inn - og ta med - så mange ombruksvarer de ønsker.

Stort utvalg
Mari Brenden er kommunikasjonsrådgiver i RfD og forteller at det finnes et stort utvalg av alt fra møbler til bøker, kjøkkenutstyr, småelektronikk og sportsartikler.

- På våre ombrukstorg prøver vi så langt det lar seg gjøre å skape en butikkfølelse ved at man kategoriserer de ulike varene som er levert inn, sier kommunikasjonsrådgiveren. - Det som leveres inn til ombruk kommer til nytte på forskjellige måter. Enten ved at de besøkende tar med seg det de trenger når de er på stasjonen, eller at det leveres videre til leverandører vi samarbeider med. Brenden påpeker at samarbeidspartnere gjør en viktig jobb, og bidrar til at flere ting får nytt liv. - For eksempel reparerer Used Bike Norway sykler som leveres på gjenvinningsstasjonen slik at de kan brukes igjen og flere får mulighet til å kjøpe en fin sykkel til en billig penge, sier Mari Brenden i RfD.

Størst på ombruk i år også
Norsirk rapporterte til Miljødirektoratet over 5,36 % ombruk gjennom egen returordning til Miljødirektoratet i 2023. Det tilsvarer 1 948 850 kilo – nesten 2 tusen tonn med ombruk.

- Vi er godt fornøyde med vår egen satsing på ombruk, sier fagsjef på EE, Idar Andre Haslerud. Han understreker at lovverket fra EU vil kreve enda mer ombruk i årene som kommer - og lover at Norsirk skal hjelpe sine produsentansvarskunder med dette.

Del dette innlegget
Guro Kjørsvik Husby Avatar

Guro Kjørsvik Husby