Du er her: Hjem / / Norsirk støtter TV-aksjonen 2020
Norsirk støtter TV-aksjonen 2020

Norsirk støtter TV-aksjonen 2020

Den 18. oktober 2020 går årets TV-aksjon av stabelen, og i år er det WWFs viktige arbeid med å bekjempe plast i havet som mottar støtte.

Utfordringene med manglende avfallshåndtering av plast i store deler av verden, markedet som har kollapset innen gjenvinning av plast og ulovlig eksport av plast til fattige land gjør det ekstra viktig at WWF nå får midler til å rydde hav. Dette er dog ikke nok til å løse alle utfordringene forbundet med plast. I tillegg må myndigheter i Europa og verden for øvrig gjøre noe med virkemiddelapparatet for å få på plass gode løsninger for riktig avfallshåndtering

Norsirk ivaretar produsentansvar for emballasjeplast, og har spilt inn til norske myndigheter at dagens forskrift må endres, så flere er med og tar ansvar for innsamlingen og gjenvinningen av plast. Der er vi på lik linje med WWF. Vi mener også, som WWF, at all plast bør omfattes av produsentansvarsordninger, ikke kun emballasjeplast.

V håper så mange som mulig vil være med og støtte årets TV-aksjon. Både privatpersoner og bedrifter kan bidra. Havene må ryddes – og alle må bidra.

Les mer om årets TV-aksjon her: www.blimed.no

Del dette innlegget
Guro Kjørsvik Husby Avatar

Guro Kjørsvik Husby