Du er her: Hjem / / Norsirk medlem av europeisk batteri-nettverk
Norsirk medlem av europeisk batteri-nettverk

Norsirk medlem av europeisk batteri-nettverk

– Med en ny batteriforordning på vei, vil kunnskapen og erfaringen vi får gjennom samarbeidet komme veldig godt med. Både for oss og kundene våre, sier fagsjef for batteri, Morten Onsrud.

Fredag 20. mai var en fin dag på jobben for fagsjefen for batteri i Norsirk. Da ble nemlig Norsirk medlem av Eucobat.

Hva er Eucobat, lurer du sikkert på? Det er en europeisk interesseorganisasjon for returselskaper for batterier, som jobber for å skape et bedre miljø ved å samle inn og resirkulere brukte batterier.

– Eucobat ble til for å behandle temaer som er av interesse for returselskaper og myndigheter. Interesseorganisasjonen representerer returselskaper i en del politiske sammenhenger, samt harmoniserer måten vi jobber på, sier fagsjefen.

Han mener samarbeidet har stor betydning for Norsirk i tiden fremover.

– Medlemskapet gir oss et tettere samarbeid med andre returselskaper i Europa, og tilgang til enda mer kunnskap og ekspertise på batterier. Med en ny batteriforordning på vei fra EU, vil dette komme veldig godt med. Både for oss og kundene våre.

Fagsjef for batterier i Norsirk, Morten Onsrud, foran en mengde batterier på et batterisorteringsanlegg
Fagsjefen på besøk hos batterisorteringsanlegget, Stena Recycling.

Et viktig samarbeid

Noen av de viktigste funksjonene til Eucobat er å utveksle og sammenlikne informasjon og erfaring mellom medlemmene, med mål om å effektivisere returordningene. Det er også en arena for å gi og få bistand og informasjon om implementeringen av EU-forordningen og annen relevant lovgivning, samt få relevant innsikt fra andre relevante grupper, som industri- og forbrukerforeninger.

– Dette er et viktig samarbeid for Norsirk, og en organisasjon vi har ønsket å bli medlem i. Vi håper vi vil lære mye av de andre medlemmene, som vi kan ta med videre til kundene våre og norske myndigheter i arbeidet med å forbedre produsentansvarsordningen i Norge, avslutter administrerende direktør i Norsirk, Stig Ervik.

Har du spørsmål om produsentansvar? Møt oss på Eliaden 31. mai til 2. juni, eller legg igjen kontaktinformasjonen din her, så tar vi kontakt for en hyggelig prat.

Del dette innlegget
Elin Avatar

Elin