Du er her: Hjem / / NORSIRK skal kartlegge gjenbruksmarkeder for kasserte FM-radioer
NORSIRK skal kartlegge gjenbruksmarkeder for kasserte FM-radioer

NORSIRK skal kartlegge gjenbruksmarkeder for kasserte FM-radioer

I Stavanger har IVAR, det kommunale gjenvinningsselskapet for flere kommuner på Jæren, lenge ønsket å gjøre noe med FM-radioene som vil bli kassert i forbindelse med overgangen til DAB. I den forbindelse ble NORSIRK utfordret til å kartlegge hvor i verden vi finner reelle gjenbruksmarkeder for FM-radioer. Denne utfordringen har Stig Ervik, administrerende direktør i NORSIRK, tatt imot, og har nå satt i gang med å kartlegge hvor våre gamle FM-radioer kan benyttes.

Nyheten har blitt tatt godt imot av flere kommunale IKS’er, og flere har tatt kontakt med NORSIRK etter oppslagene i nyhetene. Kommunene skal i første omgang legge til side brukbare radioer, inntil NORSIRK finner et reelt gjenbruksmarked i Europa, Asia, Amerika eller Afrika. -Radioene skal være funksjonsdyktige dersom de skal eksporteres ut av Norge, slår Stig Ervik i NORSIRK fast, - det er også uaktuelt å sende utstyr til land som ikke støtter teknologien som er i radioene.

Avfall Norge, som er paraplyorganisasjonen for de kommunale renovasjonsselskapene her i landet, er positive til initiativet fra Rogaland. Fagsjef Henrik Lystad i Avfall Norge forteller at Stortinget endret forurensningsloven like før jul, og at det da ble slått fast at gjenbruk skal prioriteres før gjenvinning.

Det er altså ingen tvil om at det for miljøets del er bedre med gjenbruk enn gjenvinning. Det er også bakgrunnen for at NORSIRK ser på gjenbruksmuligheter for gamle FM-radioer. Hvis flere kommuner er interesserte i å se på mulighetene for gjenbruk istedenfor gjenvinning, kan NORSIRK kontaktes på adm@norsirk.no

Dersom du er interessert i å høre nyhetssendingen om gjenbruk av radioer, sjekk ut denne lenken: https://radio.nrk.no/direkte/alltid_nyheter#start=07:26:09

Del dette innlegget
Guro Kjørsvik Husby Avatar

Guro Kjørsvik Husby