Du er her: Hjem / / Myndighetsgodkjent for nok en emballasjefraksjon
Myndighetsgodkjent for nok en emballasjefraksjon

Myndighetsgodkjent for nok en emballasjefraksjon

 

-Vårt mål er at produsentene skal kunne gå til Norsirk og få alle sine behov innen produsentansvar dekket.  Gjennom godkjenningen fra Miljødirektoratet på treemballasje, dekker vi nå alle emballasjefraksjonene der det er produsentansvar, samt på alle EE-produkter og alle batterier.  Stig Ervik, administrerende direktør i Norsirk, er godt fornøyd med å tilby en enkel one-stop-shop til sine kunder. 

Emballasjefraksjonene

Siden oppstart i 2020 kan Norsirk tilby produsentansvar på plastemballasje, emballasjekartong, emballasje av brunt papir, metallemballasje, glassemballasje og nå også treemballasje. Returselskapet har vært compliant siden oppstart, hvilket innebærer at Norsirk har oppnådd gjenvinningsgradene beskrevet i avfallsforskriftens kapittel 7 siden første driftsår.

Hva er treemballasje?

Ikke alle er klar over at kabeltromler og paller er treemballasje, som det er produsentansvar på. I tillegg kommer trekasser, pallekarmer, avstivere av tre  inne i annen emballasje, treesker osv. Ta kontakt med Norsirk på adm@norsirk.no dersom du har spørsmål rundt treemballasje.

Transparente og tydelige

-Vi er svært åpne og transparente på det vi oppnår,  både på innsamlings- og gjenvinningssiden - og søker å formidle klare fakta til kundene våre, slik at de vet hva forskriften krever av dem, påpeker Ervik. -Grønnvasking er et problem som er klart adressert i dag ( les mer om det her) , og vi er opptatt av å lære opp kundene våre til hva som gjelder av regelverk. Det holder for eksempel ikke å love å arbeide med emballasjeoptimering - det er et eksplisitt krav i forskriftsteksten, sier Ervik, som håper enda flere nå vil velge Norsirk som sin leverandør på produsentansvar på emballasje.

Del dette innlegget
Guro Kjørsvik Husby Avatar

Guro Kjørsvik Husby