Du er her: Hjem / / Se programmet og meld deg på innsiktskurset om emballasje
Se programmet og meld deg på innsiktskurset om emballasje

Se programmet og meld deg på innsiktskurset om emballasje

Nedenfor ses programmet for den 24. mai. Alle som setter produkter med emballasje på det norske markedet har en del forpliktelser knyttet til emballasjen som benyttes (les mer her), det anbefales derfor å melde seg på og lære om hvilke krav som stilles og hvordan man kan komme i mål for å være "compliant".

Meld deg på her

 

Hvorfor er noe emballasje så vanskelig å gjenvinne? Sted: Oslo Event Hub, Dronningensgate 4

 

  •  Velkommen til konferanse! Vi starter med en introduksjon av dagens tema – samt en titt på hva skal til for å være compliant i dag.
  • Plastemballasje Gjennomgang og konkretisering av hva som kan gjenvinnes og ikke kan gjenvinnes av plastemballasje, og hvordan arbeidet med optimering skjer på dette området.
  • Markedet for gjenvunnet plast Stena Recycling gjenvinner store mengder plast, og de skal presentere hvordan markedet for gjenvunnet plast er i Europa og verden. Victor Rondahl er markedssjef på plast i Stena Recycling og kjenner godt til plastmarkedet.
  • Hvilken plastemballasje kan ikke materialgjenvinnes? Jaari Saari fra Swerec/Stena Recycling presenterer utfordringene med den norske emballasjeplasten som kommer til anlegget i Sverige – og konkretiserer hva som skal til for at emballasjeplasten skal kunne gjenvinnes.
  • Emballasje i glass, metall og fiber Hva er glass og metall sin rolle i sirkulærøkonomien? Og er det den fiberbaserte emballasjen som skal løse utfordringene med sirkulærøkonomi?
  • Optimeringseksempler fra kundene Emballasjeoptimering er noe loven krever at importører/produsenter av emballasje skal jobbe aktivt med. Fem av Norsirks kunder presenterer hva de er i gang med, hva som er optimeringsgevinstene – og ikke minst læringspunktene på veien: - XXL ved Arve Remi Sehl - Komplett ved Ole Soleng - Atea ved Theodor Gjelsten - Biltema ved Lars Bye Snellingen - IKEA ved Finn Thore Petersen
  • Fremtidens emballasje - prioriteringer og fokus fremover i Norge og EU. Emballasjeforordning som ble foreslått vil, hvis vedtatt som det står nå, føre til store endringer for produsenter/brukere av emballasje.
  • Hvorfor må gjenvinnbarhet av plastemballasje testes? Norner er et forskningssenter på plast, og et sertifiseringsorgan som kan teste og sertifisere gjenvinnbarhet av plast. Thor Kamfjord er direktør for bærekraft og skal fortelle hvorfor dette er viktig.
  • Emballasje og standarder Hvorfor skal vi snakke om standarder når vi snakker om emballasje? Sigridur Thormodsdottir fra Standard Norge gir en innføring om bærekraftig emballasje og standardiseringsarbeidet som pågår både i EU og Norge – og forteller om hvorfor produsentene må vite om pågående standardiseringsarbeid på dette området.
  • Ombruksemballasje Ombruksemballasje er viktig både i dagens Avfallsforskrift og i direktivet fra EU – men hva ligger i begrepet? Og hvordan kan dere starte med dette selv?
 

Del dette innlegget
Guro Kjørsvik Husby Avatar

Guro Kjørsvik Husby