Du er her: Hjem / / 42% materialgjenvinning på plastemballasje
42% materialgjenvinning på plastemballasje

42% materialgjenvinning på plastemballasje

Du leste riktig, og vi er stolte over å levere hele 42% materialgjenvinning på plastemballasje – som er resultatet til alle våre produsentansvarskunder på emballasje. I 2023, som alle år tidligere, oppnådde vi alle krav til gjenvinning  - for alle emballasjematerialene. Spesielt fornøyde er vi med at hele 42% av all plastemballasjen ble materialgjenvunnet.

 

Plastemballasje er en vanskelig fraksjon når den blir til avfall, og det er en krevende jobb både å samle inn og sortere avfallet sånn at det egner seg for gjenvinning. Med god innsats fra alle våre samarbeidspartnere jobber vi hardt for å bli stadig bedre, og der har vi lykkes! Men det er fortsatt mye jobb igjen, i 2025 øker kravet til materialgjenvinning til 47%, og for at vi skal nå det målet trengs det økt innsats både fra oss og produsentene. 

 

42% hubsp

 

Ønsker du mer innsikt om emballasje og tips til hva det er som kommer? Meld deg på Innsiktskurset vårt 9. april for mer informasjon om hvordan din bedrift i årene som kommer må bidra for å nå EUs materialgjenvinningsmål – og hør mer fra våre samarbeidspartnere om hvordan vi jobber sammen, det er fortsatt noen få plasser igjen.


Del dette innlegget
Guro Kjørsvik Husby Avatar

Guro Kjørsvik Husby