Du er her: Hjem / / Godt fornøyd med tilbakemeldingene fra Miljødirektoratet
Godt fornøyd med tilbakemeldingene fra Miljødirektoratet

Godt fornøyd med tilbakemeldingene fra Miljødirektoratet

-Rapporten om emballasjeoptimering og avfallsreduksjon ble sendt til Miljødirektoratet 23.12.2022, og nå har Norsirk (Emballasjegjenvinning)  mottatt tilbakemeldinger fra direktoratet på selve rapporteringen, forteller Eva T. Maritdatter som er fagsjef på emballasjesatsingen til Norsirk. Hun er godt fornøyd med tilbakemeldingene på rapporteringen, og tar med seg innspillene til forbedring. 

Produsentene sitter på fasiten

-Vi i Norsirk tror det er avgjørende at det er produsentene som må få tilbakemeldingene og ta ansvaret for  gjenvinningen av emballasjen, ved å designe og produsere gjenvinnbar emballasje, sier Maritdatter. -Rapporteringen direktoratet krever av produsentene er et skritt på den veien - så håper vi det kan komme enda flere krav på design for gjenvinning, krav om innblanding av resirkulert råvare osv i forskriftene i fremtiden, påpeker fagsjefen.

Stig Ervik, administrerende direktør i Norsirk, mener tilbakemeldingene fra direktoratet er nyttige og at innspillene de kommer med må videreformidles til alle med et produsentansvar for emballasje. -Det er derfor velger vi å publisere i sin helhet innspillene vi har fått fra myndighetene, forklarer Ervik. Han viser til at dersom produsentene laster ned rapporten (tilgjengelig her) og leser innspillene fra direktoratet - levner ikke det mye tvil om hva produstene kan bli bedre på mtp arbeidet med emballasjen - samt at det er nyttig informasjon å ta med seg til neste gang det skal rapporteres til myndighetene. -Vi kommer med egne møter/kurs om emballasjeoptimering/avfallsreduksjon ila denne våren, slik at alle som tar produsentansvar gjennom oss skal være godt forberedte til neste rapporteringsrunde, lover han.

Del dette innlegget
Guro Kjørsvik Husby Avatar

Guro Kjørsvik Husby