Du er her: Hjem / / Geir Erik Lian skal lede AD
Geir Erik Lian skal lede AD

Geir Erik Lian skal lede AD

– Datasikkerhet og sikker sletting skal høyere opp på agendaen både, hos virksomheter og privatpersoner sier Geir Erik Lian, ny administrerende direktør i Elreturs datterselskap AD.

Med Geir Erik har vi fått på plass en av IT-bransjens tungvektere med over 30 års erfaring fra markedsføring og ledelse. Så langt har han primært vært hos globale aktører som HP og Lenovo som har jobbet for å få utstyret ut i de tusen hjem og kontorer. Som administrerende direktør hos oss blir imidlertid hovedoppgaven å få enhetene samlet inn for sikker sletting og påfølgende gjenbruk eller resirkulering.

Sirkulær økonomi er ikke nytt for Geir Erik, ettersom han har sittet i både AD- og Elretur-styret i en årrekke. – Gjennom styrearbeidet med Elretur og AD har jeg fått en økende interesse og forståelse for viktigheten i arbeidet med korrekt håndtering av IT-utstyr. Både med hensyn til datasikkerhet, sikker sletting, samt det å få mest mulig ut av ressursene vi har i det sirkulære kretsløpet, sier Geir Erik.

Forbereder vekst

Vi i AD har en ambisiøs vekststrategi, og vi skal være en ledende kommersiell aktør innenfor sletting og sikkerhet. Her er strengere EU-lovgivning på trappene, og de fleste norske aktører har gode muligheter for forbedring. – Det er en rekke trender i samfunnet som jobber i samme retning som oss. Miljøhensyn og ressursbruk, inkludert gjenbruk av edelmetaller, er innlysende og velkjente temaer. Det som kommer med full tyngde er skjerpede krav til håndtering av persondata og sikker sletting. Først og fremst for virksomheter underlagt strengere personvernlovgivning, men også privatpersoners egeninteresse i å beskytte sensitivt innhold. Hos oss har vi forståelsen og kompetansen tilknyttet problematikken. Vår oppgave er å veilede og rådgi kundene våre, samtidig som vi tilbyr løsninger på utfordringene. Det handler mer om kompetanseheving i samarbeid med kundene enn markedsføring og salg, sier Geir Erik.

Et stort løft for AD

AD er et heleid datterselskap av Elretur, og konsernsjef Stig Ervik har til nå fungert som daglig leder. – Det blir et stort løft for AD å få Geir Erik Lian på laget. Han har en meget relevant bakgrunn og stor rekkevidde innenfor denne bransjen. I tillegg har han særdeles god og bred erfaring i den kundegruppen vi ønsker å nå. Med Geir Erik i lederposisjon ser vi for oss noen spennende år i et marked som er i en rivende utvikling, sier Ervik.

Del dette innlegget
Guro Kjørsvik Husby Avatar

Guro Kjørsvik Husby