Du er her: Hjem / / Fra strategi til handling
Fra strategi til handling

Fra strategi til handling

Norsirk støtter initiativet fra WWF, Norges Naturvernforbund og Fremtiden i våre hender. I dag har de overlevert en rapport til klima- og miljøminister Espen Barth Eide.

Direktør Stig Ervik i Norsirk støtter opp om initiativet og er klar for handling. Han mener produsentansvarsselskaper har en viktig rolle i å løse plastkrisen, og håper myndighetene vil innse at de må være mer på ballen enn det han opplever de har vært til nå:

Vi må kunne klare å holde tritt med EU, nå henger vi etter. Tempoet må opp. Produsentansvar for all plast er nødvendig – det holder ikke at kun de store selskapene tar ansvar for blant annet optimering og design for gjenvinning, hva det koster å gjenvinne plast og hva det koster å rydde opp i forsøpling. Det må alle produsenter og importører av plast forholde seg til. Jeg er sikker på at jo flere som må forholde seg til og tar ansvar på dette området – jo flere tar mer bevisste og riktigere valg om plastbruk i årene som kommer – og søker å påvirke andre til å gjøre det samme. 

Les mer og last ned rapporten

Mer om rapporten og mulighet for å laste den ned finner du på nettsidene her.

Nysgjerrig på Norsirk?

Mer informasjon om hva Norsirk mener om produsentansvar på blant annet emballasjeplast og annen plast, samt EE-produkter og batterier, kan du få ved å sende en e-post til adm@norsirk.no eller ringe 4000 4201 eller lese noen av nyhetssakene våre nedenfor:

https://norsirk.no/blog/2021/06/15/50-materialgjenvinning-pa-emballasjeplast/

https://norsirk.no/blog/2021/10/19/hoy-materialgjenvinning-av-oslo-plast/

Del dette innlegget
Guro Kjørsvik Husby Avatar

Guro Kjørsvik Husby