Du er her: Hjem / / Fantastisk dag på jobb for sjefen!
Fantastisk dag på jobb for sjefen!

Fantastisk dag på jobb for sjefen!

Norsirks administrerende direktør, Stig Ervik, ble svært nostalgisk da han i dag fant en Wang harddisk. -Disse jobbet jeg med for mer enn 30 år siden, det er gamle harddisker – virkelig gamle harddisker, smiler Ervik mens han løfter opp en av de tre avtagbare harddiskene som er kommet inn i gjenvinningsordningen til Norsirk denne dagen.

Fulle av kobber - Harddisken inneholder så mye kobber, at disse sorteres ut spesielt - sammen med andre kobberrike fraksjoner. Det er nemlig bedre for gjenvinningen av edelmetaller at fraksjonene er så rene som mulig – istedenfor at alt går i sammen kvern og blandes, forteller Ervik.

Viktig med sortering Samarbeidet Norsirk har med OsloKollega er blant annet for å sortere ut fraksjoner av EE-avfall, for å få høyere gjenvinningsgrad og renere metallfraksjoner, samt at verdien på produktet også blir høyere, når fraksjonen er ren.

Utstillingsmodell Ervik har besluttet at en av de avtagbare harddiskene fra Wang, produsert i 86-87 (?), ikke skal til materialgjenvinning helt med det samme. -Det er spennende men også viktig å vise utviklingen på de elektriske produktene. For 30 år siden var en harddisk så innmari mye større og bestod av så mye mer metall, enn det som er i tilfelle i dag. For oss som samler inn avfall er det nyttig å se denne historiske utviklingen – også for å kunne lære og søke å se i glasskulen hvordan markedet kommer til å bli i årene som kommer. Alt blir mindre og lettere – og dermed mer utfordrende å materialgjenvinne. Og det blir i alle fall understreket når vi finner disse mastodontene av noen harddisker og sammenligner dem med dagens harddisker, smiler Ervik.

 

Del dette innlegget
Guro Kjørsvik Husby Avatar

Guro Kjørsvik Husby