Du er her: Hjem / / En kundehistorie om EE-retur
En kundehistorie om EE-retur

En kundehistorie om EE-retur

En kunde var lite begeistret over vår innhenting av deres EE-avfall. Kunden hadde mottatt et bur til å samle sitt EE-avfall i - før transportøren vår kom for å hente det fulle buret. Men buret stod ute over natta - i en større næringspark. Så det gikk som vi i bransjen vet det må gå - buret var ribbet for alt av verdier når kunden kom på jobb dagen etter. Indignert sendes en e-post til oss, hvor, og jeg siterer: "Pc og alt annet er altså borte og i hendene på ukjente".

Frustrasjonen og irritasjonen kunden kjenner på er forståelig. Dog er det viktig å forstå hvilke tjenester man bestiller, kjøper eller får - og hva som ligger i disse. Det er det kundens (kjøpers) ansvar å vite noe om.

Elretur henter inn EE-avfall fra hele Norge - basert på vår innsamlingsforpliktelse. Deretter miljøsanerer og gjenvinner vi EE-avfall. Mengdene som samles inn bestemmes av våre kunders import/produksjon av EE-produkter. Vi tilbyr oppsamlingsutstyr til de som har behov for dette. Vi henter til avtalte tider - allikevel skal det være sagt at EE-avfall er ikke ferskvare, så noen ganger må hentfrister utsettes. Særlig i mer grisgrendte strøk. Det koster mye med logistikk her i landet - derfor må vi være økonomiske på det området.

Tilbake til kundens opplevelse - og ansvar. Ikke-slettede PC'er bør ikke legges i Elreturs bur. Burene er ikke sikret. Sikker sletting av harddisker og annet EE-avfall med minne er noe man selv må ha orden på. Vår ekspertise er miljøsanering og gjenvinning (her kan jeg skyte inn av vi eier et selskap som driver med sikker sletting - sjekk www.ad.no).  Vi har også utviklet et konsept for kommuner og IKS'er hvor de har tilbud om en sikker boks man kan levere EE-avfall med sensitivt innhold. Men, burene våre - de er ikke sikre. Og det som er oppi burene er heller ikke vårt ansvar før vi kommer og plukker disse opp hos gjeldende avfallsbesitter.

Det plukkes verdier fra oppsamlingsburene våre - og det er faktisk et stort problem. Verdiene i avfallet er med på å dekke våre kostnader - og når det som er verdifullt forsvinner - vises det på bunnlinja. Derfor er det både i vår og i kundene våre sin interesse å sørge for å sikre burene med EE-avfall. Slik at vi kan gjøre det vi skal, å miljøsanere og gjenvinne EE-avfall.

Jeg håper vi kan komme i mål med sikker oppbevaring av EE-avfall. For miljøets skyld. For kundene våre (som tross alt betaler regninga) sin skyld. For den sirkulære økonomiens skyld - hvor vi er en leverandør av råvarer.

Del dette innlegget
Simen Berg Avatar

Simen Berg