Du er her: Hjem / / Elektriske håndtørrere VS papir
Elektriske håndtørrere VS papir

Elektriske håndtørrere VS papir

Alle produkter vi tar i bruk har et livsløp. Hvert steg i dette livsløpet krever energi og ressurser, det skaper utslipp og miljøpåvirkninger. Uansett om det er et biobasert eller oljebasert produkt, så har det et fotavtrykk som påvirker naturen.

Studenter fra NMBU fikk etter påske tilsendt elektriske håndtørrere fra Norsirks avfallsstrøm, for å se på sammensetningene av materialer i disse - og gjennomføre en LCA analyse av hårtørrerne. LCA = Life Cycle Assessment  = livsløpsanalyse på norsk.

Tre grupper jobbet sammen og laget materialister, veide opp delene og sammenlignet med tørkepapir. Den praktiske jobben tok tre timer på verkstedet på NMBU - og alle studentene synes dette var en artig del av oppgaven! 

Det skal bli spennende å få resultatene av undersøkelsen - for analysen setter fokus på en aktuell problemstilling. Det er viktig at tiltak som innføres ikke fører til det som kalles for et problemskifte, dvs. at man reduserer et problem, men at tiltaket skaper et nytt problem.  Er elektrisk håndtørring bedre eller verre, sett i et miljøperspektiv? Studenter ved NMBU sitter på fasiten.

Del dette innlegget
Guro Kjørsvik Husby Avatar

Guro Kjørsvik Husby