Du er her: Hjem / / Anastasiia er Norsirks nye bærekraftsekspert
Anastasiia er Norsirks nye bærekraftsekspert

Anastasiia er Norsirks nye bærekraftsekspert

I den nyopprettede stillingen som prosjektleder er Anastasiia Moldavska ansvarlig for bærekraft og analyse i NORSIRK. Hun er allerede blitt en sentral del i returselskapet som jobber direkte med overgangen til en sirkulær økonomi og et mer bærekraftig samfunn. 

I hovedsak er Anastasiia en del av emballasjeteamet og den forholdsvis ferske satsningen Norsirk er i gang med på dette området, men med erfaringene og kompetansen hun har innen bærekraftsarbeid generelt, vil hun også  bidra innen produsentansvaret på batterier og på elektriske og elektroniske produkter.

Solid bakgrunn

Anastasiia kommer til Norsirk med verdifull arbeidserfaring og en svært solid utdanning.  Hun har en doktorgrad og tre (!) mastergrader fra henholdsvis NTNU og 2 fra NTUU i Ukraina, hvor nettopp bærekraft er gjennomgangstema. I tillegg har hun også undervist om bærekraftsutvikling på masternivå på NTNU.  Hun har arbeidserfaring som forretningsanalytiker fra bilindustri samt erfaring fra SINTEF.

Økomodellering

En av de viktigste arbeidsoppgavene som skal prosjekteres i løpet av året er å forberede overgangen til en økonomisk modell for at forurenser-skal-betale-prinsippet følges – eller økomodellering som er betegnelsen som benyttes i dag.

Privat er Anastasiia opprinnelig fra Ukraina, og i dag er hun lokalisert på Gjøvik med samboer og en katt. Hun startet i Norsirk 1. mars – og vi gleder oss alle til pandemien slipper taket så vi kan møtes fysisk med våre nye bærekraftsekspert også.

Del dette innlegget
Guro Kjørsvik Husby Avatar

Guro Kjørsvik Husby