Du er her: Hjem / / 14. oktober er den internasjonale EE-avallsdagen
14. oktober er den internasjonale EE-avallsdagen

14. oktober er den internasjonale EE-avallsdagen

Så om du ikke husker det hver dag ellers i året, bruk dagen i dag til å sjekke de "hemmelige" lagrene eller gjemmeplassene du har, hvor gamle kabler og ledninger, lyspærer, batterier som er tomme og kassert elektronikk samler seg opp. Ta turen til gjenvinningsstasjonen og lever alt der - så skal Norsirk sørge for å gjenvinne det. 

123 organisasjoner i 52 land deltar

Weee Forum står bak denne dagen hvor kassert elektronikk står i fokus. Det er produsert opp mengder av informasjonsmateriale, både filmer, infografikker og intervjuer. I tillegg er de nordiske returselskapene gått sammen om " The Recyclable Advert" for å få norsk/svensk/dansk språk på holdningskampanjen som vi kjører sammen.

Sosiale medier

Norsirk bruker både Facebook, LinkedIn og Instagram til å promotere holdningskampanjen, og vi håper den treffer så mange som mulig - og at vi gjennom å samarbeide på tvers, både med kollegaer i resten av verden, og med konkurrenter i Norge - bidrar til at handling utløses. Det er begrenset med ressurser på jordkloden, derfor er det viktig at man ikke samler disse hjemme i skuffer og skap - men leverer kasserte elektriske og elektroniske produkter inn til gjenvinning.

Sjekk gjerne hva EU kommisjonær for miljø har å si om EE-avfall også - hans hilsen kan ses her. 

Del dette innlegget
Guro Kjørsvik Husby Avatar

Guro Kjørsvik Husby