Du er her: Hjem / / Viktig med gode data
Viktig med gode data

Viktig med gode data

Komplett skal ikke rapportere på scope 3 før i 2024, men er likevel godt fornøyde med allerede nå å få data som skal brukes i den rapporteringen.

For det er her Norsirk kommer inn - vi kan hjelpe alle som tar produsentansvar gjennom oss med tall til scope 3 rapporteringen. Dette er den delen i bærekraftsrapportering som refererer til utslipp av drivhusgasser som oppstår fra aktiviteter i en virksomhets verdikjede, men som ikke er direkte under selskapets kontroll eller eierskap. Scope 3 er ofte mest omfattenede og utfordrende å beregne og rapportere. 

Etter å ha fått en gjennomgang på hvilke faktorer som er tatt med for å komme frem til resultatene, samt å få et innblikk i metoden som er brukt, er vi trygge på tallene og kommer til å bruke disse når vi skal bærekraftsrapportere

– Ole Soleng, Miljø, Kvalitet og Avtaleansvarlig, Komplett Group

- Vi har rimelig god kontroll på våre egne områder. Det som skjer med produsentansvarsavfallet – og data på det – hadde vi ikke sett vi skulle komme til gjennom Norsirk. Etter å ha fått en gjennomgang på hvilke faktorer som er tatt med for å komme frem til resultatene, samt å få et innblikk i metoden som er brukt, er vi trygge på tallene og kommer til å bruke disse når vi skal bærekraftsrapportere, sier Ole Soleng, Miljø, Kvalitet og Avtaleansvarlig og Kjetil Andreassen, Sikkerhets- og Eiendomsleder i Komplett Group.

Komplett har samlet produsentansvar for sine elektriske produkter, all emballasjen og batterier hos Norsirk – og har dermed tilgang til LCA analyser som viser besparelser av C02 ekvivalenter på alle disse områdene – basert på Norsirks nedstrømsløsninger.

 

parallax_co2

Norsirk CO2 besparelser

Scope 3 i bærekraftsrapportering viser til utslipp av drivhusgasser som oppstår fra aktiviteter i en virksomhets verdikjede, men som ikke er direkte under selskapets kontroll eller eierskap. Som kunde av Norsirk har vi har CO2 besparelser på innsamlingen og gjenvinningen av produsentansvarsavfallet til din bedrift.

Bli bedre rustet

EU har introdusert omfattende reguleringer som krever at bedrifter rapporterer om sine miljømessige fotavtrykk og klimagassutslipp. Fra 2025 vil disse kravene bli enda strengere, og bedrifter må være forberedt på å dokumentere sine bærekraftsinitiativer grundig for å etterleve disse forskriftene. Dette inkluderer alt fra utslipp til ressursbruk og avfallshåndtering.

Bedrifter som tar bærekraft på alvor og investerer i robuste data- og rapporteringssystemer, er de som vil være best rustet til å lykkes i et stadig mer komplekst forretningsmiljø. Ved å integrere dette i sin kjernevirksomhet kan bedrifter ikke bare oppfylle kravene fra EU-reguleringer, investorer og forbrukere, men også skape verdier på lang sikt og bidra til en mer bærekraftig fremtid.

Vi i Norsirk anerkjenner viktigheten av god data og verdsetter gode tilbakemeldinger fra kunder som Komplett. Sammen kan vi gjøre verden og miljøet litt bedre - for det er klart det nytter!

 

Del dette innlegget
Guro Kjørsvik Husby Avatar

Guro Kjørsvik Husby