Du er her: Hjem / / Velkommen til Norsirks 20-års jubileumskonferanse
Velkommen til Norsirks 20-års jubileumskonferanse

Velkommen til Norsirks 20-års jubileumskonferanse

Norsirk inviterer kunder, samarbeidspartnere og leverandører til jubileumskonferanse. Produsentansvar, innsamling, gjenvinning, rapportering, informasjonsarbeid, batterigjenvinning og emballasjegjenvinning er noen av begrepene som i årenes løp har definert Norsirks virksomhet. I tillegg er nyere begreper som sirkulær økonomi, bærekraftsmål, urban mining, konfliktmetaller og sosial innovasjon blitt en del av Norsirks begrepssfære de siste årene. Nysgjerrig på å høre mer – sett av 12/9-2019.

Jubileumskonferansen er delt inn i først en faglig del, deretter blir det en uformell feiring med mat og god drikke. Arrangementet er gratis.

Hva skal skje under jubileumskonferansen?

Thina Margrethe Saltvedt er Chief Analyst i Nordea. Saltvedt leder avdelingen for bærekraftige investeringer, og er også i besittelse av en PhD. Saltvedt er key note speaker under Norsirks jubileumskonferanse. Hun er invitert fordi det siste halvannet årets diskusjoner om bærekraft og sirkulær økonomi ikke vil materialisere seg uten at økonomien er ivaretatt. Arbeidstittel til nå er «show me the money» og det blir spennende å høre hvor Saltvedt mener veien går videre de neste årene.

Ellen Hambro leder i dag Miljødirektoratet i Norge, hvor Norsirk rapporterer alle innsamlingstall og gjenvinningsresultater. For 21 år siden, førte hun Avfallsforskriftens kapittel 1 i pennen, nettopp om produsentansvar på EE-produkter. Vi er godt fornøyd med å få en digital jubileumshilsen fra en av de mest sentrale personene for vårt virke.

Styreformann i Norsirk gjennom 20 år, advokat Bjørn Stordrange, vil oppsummere hva som har vært de store milepælene i de årene som har gått, og det vil bli en bolk om Norsirks siste samarbeidsprosjekt; sosial innovasjon og arbeidsinkludering. Jim Puckett fra Basel Action Network, en sentral skikkelse i kampen mot ulovlig eksport av miljøfarlig avfall til u-land har og en hilsen.

Underholdning blir det også. Pål Moddi Knutsen vokste opp i Troms. Som ung viste han et spesielt engasjement for miljøvern; "De første sangene jeg skrev, var spede forsøk på å gi en stemme til den stemmeløse naturen" har Moddi sagt. Med en slik bakgrunn, er han helt klart det naturlige valget for underholdning på Norsirks jubileumskonferanse.

Programmet vil bli forløpende oppdatert.

Sted: Stratos, på Youngstorget Dato: 12/9 – 2019 Tid: Konferansen varer fra 1400 – 1600, deretter blir det mat og mingling utover ettermiddagen og kvelden på Stratos. Påmelding: https://norsirk.no/1999-2019/

Del dette innlegget
Guro Kjørsvik Husby Avatar

Guro Kjørsvik Husby