Du er her: Hjem / / Vaffeljerndagen
Vaffeljerndagen

Vaffeljerndagen

Gratulerer så mye med Vaffeldagen søndag 25. mars (OBS 2018, for 2019, se her)! Hvis du har kjøpt nytt vaffeljern, eller det gamle har sluttet å fungere, har vi noen tips til deg.

Vaffeldagen er en svensk tradisjon som har funnet veien over grensa. Den sammenfaller med Maria budskapsdag (jippi, bare 9 måneder til julaften!), men vi skal ikke begi oss ut på spekulasjoner rundt hvor direkte sammenhengen er mellom vafler og Jomfru Maria.

Har du kjøpt nytt vaffeljern? Gi bort det gamle hvis det fortsatt fungerer. De fleste kjenner noen som mangler et vaffeljern på studenthybelen eller på hytta.

Vaffeljernet fungerer ikke lenger Kan det repareres? Hvis ikke er det EE-avfall som må håndteres på riktig måte. Les mer

Hvor kan du levere et vaffeljern som har sluttet å fungere? Butikker som selger vaffeljern tar imot dette og annet EE-avfall fra husholdninger. På Sortere.no finner du ditt nærmeste avfallsmottak hvis det ikke er en butikk i nærheten. Les mer

Hva gjør man hvis vaffeljernet streiker, butikken er stengt og naboen ikke kan låne bort sitt på vaffeldagen? Ved hjelp av stekepanna kan du allikevel få brukt vaffelrøra, men resultatet vil ligne mer på sveler/lapper. Samtidig er det større sjanse for at deilig pålegg renner av. Husk å sjekke at det nye vaffeljernet er CE-merket når du skal kjøpe nytt.

Del dette innlegget
Simen Berg Avatar

Simen Berg