Du er her: Hjem / / Tilsyn med mottak av EE-avfall
Tilsyn med mottak av EE-avfall

Tilsyn med mottak av EE-avfall

Miljødirektoratet er ute på tilsyn igjen - og nå er det for å sjekke om alle som mottar kassert elektronikk gjør det de skal - og at de har på plass tillatelser til å miljøsanere og gjenvinne EE-avfall. Norsirk er godt fornøyd med at Miljødirektoratet (Norwegian Environment Agency) er ute og kontrollerer.

Stig Ervik i NORSIRK har vært svært skeptisk i mange år til at avfallsbesittere som kommuner/IKS'er kan levere EE-avfall til "metallhandlere" som ikke har nok kompetanse på fagområdet EE-avfall, og han håper direktoratet denne gangen rydder godt opp. - Dette tilsynet er viktig både av hensyn til miljøet og gjenvinningen av EE-avfallet, men også fordi vi mistenker underrapportering av EE-avfall som ender sammen med jern- og metallavfall, istedenfor at det går som EE-avfall og blir rapportert som dette, sier direktøren i Norsirk. Les mer om lover og regler for produsentansvar her

Vurderer politianmeldelse i alvorlige tilfeller I pressmeldingen fra direktoratet ser det ut til at problemet tas på alvor: -De anleggene som ulovlig behandler EE-avfall må sørge for at de etterlever reglene, og der vi avdekker alvorlige tilfeller vil vi vurdere politianmeldelse, står det på Miljødirektoratets nettsider.

Presseutsendelsen fra Miljødirektoratet kan i sin helhet  leses her.

Del dette innlegget
Guro Kjørsvik Husby Avatar

Guro Kjørsvik Husby