Du er her: Hjem / / Swerec er Norsirks plastpartner
Swerec er Norsirks plastpartner

Swerec er Norsirks plastpartner

Swerec skal sørge for gjenvinning av plasten som samles inn gjennom retursystemet til Norsirk. Administrerende direktør i Norsirk, Stig Ervik, og fagsjef på emballasje, Eva T. Maritdatter, er godt fornøyde med å ha Swerec med som operatør på plast-nedstrømmen.

-Vi har vært på revisjon hos Swerec, og er sikre på at dette selskapet vil være en solid samarbeidspartner å ha med på laget når vi nå, fra 1.1.2020, starter den operative driften av Norsirks emballasjesatsing, sier fagsjef Eva T. Maritdatter i Norsirk.

Kvalitetssikring av anlegg

Norsirk fikk godkjenning fra Miljødirektoratet til å drifte et produsentansvarsselskap for emballasje den 6. september 2019. Fra september og til nå har Ervik og Maritdatter vært travle med å besøke forskjellige nedstrømsanlegg for forskjellige typer emballasje.

-Norsirks kunder benytter hele spekteret av emballasje, og vi skal samle inn og gjenvinne både plastemballasje, inklusive EPS (mer kjent som isopor), glass- og metallemballasje, kartong og brunt papir (https://miljostatus.miljodirektoratet.no/tema/avfall/avfallstyper/emballasjeavfall/). -Gjenvinningen av de forskjellige emballasjetypene krever forskjellige løsninger, og derfor har det vært en travel høst med å besøke forskjellige aktører rundt om i Europa, forteller fagsjef Eva T. Maritdatter i Norsirk.

Svenskene utfordret til nytenkning

Swerec er et plastgjenvinningsselskap med 25 års erfaring. Det ligger i Bredaryd i Sverige, og er ISO sertifisert etter standardene 9001 og 14001. Sorteringsteknologien selskapet benytter er NIR teknologi som automatisk skiller på forskjellige plasttyper, ikke ukjent for de fleste som driver med plastgjenvinning i Europa. På anlegget skal plastemballasje fra Norsirk vaskes, sorteres og kvernes, så den er klar for videre salg til plastprodusenter. De siste årene har Swerec produsert ca 50 000 tonn pr år i sitt anlegg.

Administrerende direktør i Swerec, Leif Karlsson, er godt fornøyd med at Norsirk har valgt Swerec som leverandør på gjenvinningen av emballasjeplast. - Norsirk har en tilnærming til gjenvinning av plastemballasje som vi ikke har opplevd tidligere, og for Swerec er det klart utfordrende når vi har kunder som så nøye reviderer oss før vi er i gang, og ikke minst utfordre oss til nytenkning, forteller Karlsson.

Begge selskapene er enige om at det er viktig å med transparens i dette markedet, på grunn av de forskjellige gjenvinningstallene og målepunktene som det har vært operert med. - Vi gleder oss til vi har fått jobbet med plasten fra Norsirk og kan presentere tall for det norske markedet, smiler Swerec-sjefen.

Leif Karlsson er VD i Swerec
VD Karlsson i Swerec ser frem imot å behandle emballasjeplast fra Norsirk og det norske markedet.

Del dette innlegget
Guro Kjørsvik Husby Avatar

Guro Kjørsvik Husby