Du er her: Hjem / / Sommerstudentene beveger seg videre
Sommerstudentene beveger seg videre

Sommerstudentene beveger seg videre

Sommeren er over, og den gode nyheten er at alle Norsirk ansatte er tilbake på kontoret. Den dårlige nyheten er at det er slutten for våre sommerstudenter. I løpet av sommeren har tre flinke studenter fra NHH, UiB og UiO fått bidratt til arbeidet vi gjør med et ungt blikk. De deler sine tanker om tiden deres hos Norsirk:

Hva har dere lært i løpet av sommeren?

Magnus: Jeg har fått mye større innsikt i hvordan innsamling og behandling av elektriske og elektroniske produkter faktisk foregår. I tillegg til god erfaring med å bygge opp en modell i en reellt business-case.

 

Sebastian: Det som sitter best igjen hos meg etter sommeren er viktigheten av et bærekraftig ressursforbruk. Spesielt sett i lys av FNs nye klimarapport og ekstremværet rundt om i Europa. Med både EUs nye batteridirektiv og regjeringens visjon av en grønn sirkulær økonomi er dette et godt steg på veien til klimanøytralitet innen 2050.

Jenny: Avfallsbransjen og informasjonsplikten til returselskapene visste jeg ikke om fra før. Det er mye mer komplekst enn det jeg hadde sett for meg, men det har også vært spennende å ta tak i utfordringene fra et annet perspektiv. Det har også inspirert meg til å tenke nytt når det gjelder innholdsproduksjon. Ikke minst viktigheten med strategisk planlegging av kommunikasjon på SoMe.

 

Hva kommer dere til å ta med videre fra Norsirk?

Magnus: Jeg kommer til å ta med meg innsikten jeg har fått. I tillegg vil jeg ta med meg erfaringer fra et kjempegodt arbeidsmiljø og kunnskapen som ble delt med kollegaene i Norsirk.

 

Sebastian: Jeg kommer til å ta med meg mye kunnskap knyttet til viktigheten av innsamling og gjenvinning av batterier ettersom batteriene vil i større grad bli viktigere i fremtiden. Har stor respekt for Norsirks arbeid i dette markedet og alt de gjør.

 

Jenny: Jeg vil ta med meg erfaringen med innholdsproduksjon og strategisk planlegging. Ikke minst samtalene jeg hadde med de ulike aktørene hos Norsirk. Lærte mye nytt fra dem som var spennende! Disse samtalene har definitiv åpnet opp øynene mine for bærekraftige valg i mitt daglige liv.

Norsirk ønsker studentene masse lykke til med studier og veien videre!

Del dette innlegget
Guro Kjørsvik Husby Avatar

Guro Kjørsvik Husby