Du er her: Hjem / / Møt Rebekka: En Reise Gjennom Statsvitenskap og Bærekraft
Møt Rebekka: En Reise Gjennom Statsvitenskap og Bærekraft

Møt Rebekka: En Reise Gjennom Statsvitenskap og Bærekraft

Første REdu-intern er på plass hos oss! Bli bedre kjent med Rebekka og hva det vil si å være REdu-intern.

Rebekka fikk muligheten til å jobbe hos oss gjennom REdu-internship. Hun søkte seg til Norsirks sommerprosjekter, da spesielt et prosjekt som omhandlet å kartlegge bærekraftsinformasjon for våre kunder. Ettersom hennes masteroppgave omhandler EUs nye Bærekraftsdirektiv, anså vi alle  dette som en perfekt match. Rebekka var også nysgjerrig på produsentansvar, et område som blir stadig viktigere med de nye EU-direktivene.

Hva er REdu-Internship?

En REdu-student er en del av et initiativ organisert av Avfall Norge, bransjeorganisasjonen for avfalls- og gjenvinningssektoren i Norge. I dag kjennetegnes bransjen av avansert teknologi, spennende innovasjonshistorier og nye markedsmuligheter. REdu-programmet er utformet for å tiltrekke og utvikle unge talenter innen bærekraft, avfallshåndtering, og resirkulering. Her får studentene mulighet til å utvikle relevant kompetanse gjennom praksisplasser, internships, og prosjekter i samarbeid med medlemsbedrifter og støttespillere i Avfall Norge.

Statsvitenskap og klimapolitikk

I dagens samfunn er forståelsen av politikk og samfunnsstrukturer essensiell, og for en bestemt student ved Universitetet i Oslo er dette fundamentet for Rebekka sin akademiske reise. Hun studerer master i statsvitenskap, et valg drevet av hennes interesse for samfunnsfag og historie fra videregående skole.

Jeg studerer master i statsvitenskap ved Universitetet i Oslo. Årsaken til at jeg valgte å studere statsvitenskap var fordi jeg interesserte meg mest for samfunnsfag og historie på videregående. Statsvitenskap er en god blanding av de to, og i tillegg kan du bruke utdanningen til så utrolig mye forskjellig. For eksempel kan du fordype deg i EU og klimapolitikk, slik jeg gjør nå.

– - Rebekka Verdal Haakonsen

Fra Teori til Praksis: Veien til Norsirk AS

Rebekka har nå kommet inn hos Norsirk AS gjennom REdu-internshipet. Hun søkte seg til Norsirks sommerprosjekter, og det var spesielt et prosjekt som trigget nysgjerringheten - kartlegging av bærekraftsinformasjon hos kunder. Siden hennes masteroppgave omhandler EUs nye Bærekraftsdirektiv, var dette en perfekt match. Hun var også nysgjerrig på produsentansvar, et område som blir stadig viktigere med de nye EU-direktivene som kommer. 

- I løpet av studiene mine har jeg skrevet mange oppgaver som har krevd at jeg søker etter store mengder informasjon og deretter trekker ut det viktigste. Dette har gitt meg en solid kompetanse innen kartleggingsarbeid, noe som er svært relevant for det jeg nå driver med. I tillegg har studiene gitt meg inngående kunnskap om EU, politiske prosesser og styring, samt spesifikke emner innen klimapolitikk. Denne kunnskapen er direkte overførbar til mange av oppgavene jeg nå utfører i Norsirk, sier Rebekka.

Rebekka bidrar til Norsirks bærekraftsarbeid ved å kartlegge relevante EU-regelverk for produsenter. Hennes arbeid er essensielt for å sikre at selskaper tar sitt produsentansvar på alvor, og dermed fremmer en bærekraftig tilnærming til produksjon, avfall og gjenvinning.

bilde_rebekkaNorsirk-1

REdu-Internship

REdu er avfalls- og gjenvinningsbransjens rekrutteringsprogram, i regi av Avfall Norge. Siden prosjektets start i 2015 har målet vært å styrke fagtilbudet på høyere utdanning, synliggjøre muligheter i bransjen, og satse på kompetanseutvikling, innovasjon og forskning. 

Utfordringer i Miljø- og Bærekraftsarbeid

Å navigere gjennom omfattende EU-regelverk kan være utfordrende, men Rebekka føler seg støttet av dyktige kolleger som tilbyr veiledning når det trengs. Fleksibilitet og kontinuerlig oppdatering er nødvendig i en bransje som stadig er i endring. Videre mener hun at strukturelle endringer er nødvendige for å redusere utslipp, spesielt hos store selskaper. EUs nye CSRD-direktiv, som krever bærekraftsrapporter fra selskaper, er et viktig skritt i riktig retning. Disse rapportene sikrer at investeringer går mot mer bærekraftige løsninger. Økonomiske incentiver er også viktige for å fremme miljøvennlige valg.

Fremtidsutsikter og Karriereambisjoner

Jobben hos Norsirk har bekreftet Rebekkas ønske om å jobbe med klima og bærekraft. Hun har fått verdifull innsikt i produsentansvar, emballasje- og gjenvinningsbransjen. Etter studiene ønsker hun en meningsfull jobb som hun trives med, og erfaringen fra Norsirk har styrket hennes lidenskap for bærekraftsarbeid.

Med en solid akademisk bakgrunn i statsvitenskap og praktisk erfaring fra Norsirk AS, er Rebekka godt rustet til å møte fremtidens bærekraftsutfordringer. Hun ser frem til å bidra til en mer bærekraftig verden gjennom en karriere som kombinerer hennes faglige kunnskap med hennes personlige engasjement for miljøet.

Jeg var allerede sikker på at jeg ønsket å jobbe med klima og bærekraft, så jobben i Norsirk er nok en bekreftelse på at dette er rett karrierevei for meg. Gjennom jobben har jeg fått en fantastisk mulighet til å lære mye om produsentansvar, emballasje- og gjenvinningsbransjen. Jo mer jeg lærer, desto mer spennende og viktig føles denne bransjen. Sommerjobben i Norsirk har virkelig drevet interessen min for feltet!

– Rebekka Verdal Haakonsen

- Det å ha studenter som Rebekka med på laget er av stor verdi for oss - vi setter stor pris på at REdu-studentene kommer inn med friske og innovative perspektiver. Deres nylige akademiske erfaringer og oppdaterte kunnskap kan utfordre allerede etablerte tenkemåter og inspirere til kreativitet og nyskapning.

- Ved å fokusere på disse områdene og inkludere engasjerte studenter som Rebekka i arbeidet vårt, kan vi legge grunnlaget for en mer bærekraftig fremtid for alle, sier Anastasiia Moldavska - fagansvalig på emballasje. 

students
Del dette innlegget
Anne T. R. Avatar

Anne T. R.