Du er her: Hjem / / Norsirk med på flere arrangementer under Arendalsuka
Norsirk med på flere arrangementer under Arendalsuka

Norsirk med på flere arrangementer under Arendalsuka

[av_textblock textblock_styling_align='' textblock_styling='' textblock_styling_gap='' textblock_styling_mobile='' size='' av-medium-font-size='' av-small-font-size='' av-mini-font-size='' font_color='' color='' id='' custom_class='' template_class='' av_uid='av-l4pgm4ul' sc_version='1.0' admin_preview_bg='']

FRA SØPPEL TIL RESSURS

Mandag 15/8 2022 14:30 - 15:30 inviterer ATEA til debatt på Torvscenen, og Stig Ervik fra Norsirk er med.

Det snakkes mye om verdien av urban mining, som kanskje til og med kan bli mer lukrativ enn tradisjonell gruvedrift. Men for å oppnå effektive og velfungerende løsninger trenger vi systemer, plattformer og kontrollverktøy som gir oss informasjon om tilgjengelig materiale, tidsperspektiv og andre eksternaliteter. Hvorfor henger vi så langt etter, og hva skal til for at vi når EUs mål om være helsirkulært innen 2050?

Lenke til arrangementet: https://program.arendalsuka.no/event/user-view/17348

SØPPELSMUGLERNE STJELER GIGANTVERDIER – NÅ ER DET PÅ TIDE Å STOPPE DEM

Tirsdag 16/8 2022 kl 12:00 – 13:00 inviterer Norsirk og Renas til debatt på Fullriggeren Sørlandet

Det må slås mye hardere ned på ulovlig eksport av elektronikk-avfall, og vi må bli flinkere til å sikre mottakene av elektronikk-avfall i Norge. Hvis ikke gir vi fra oss ressurser norsk industri trenger, vi bidrar til miljøkriminalitet, samt gjør oss selv mer utsatt for organiserte kriminelle miljøer. Sammen med de øvrige returselskapene for EE i Norge har vi gjennomført en kartlegging gjennom flere år av omfanget av stjeling og ulovlig eksport av elektronikk-avfall i Norge. Dette arrangementet presenterer resultatene av arbeidet og tar debatten om hvordan vi kan få stoppet den ulovlige virksomheten og ta bedre vare på våre egne ressurser.

Johnny Brenna, tidl. politispaner, forteller om hvordan vi jobbet med kartlegging, og i debatten møtes sjef for Økokrim Pål Lønseth, tolldirektør Øystein Børmer, Stig Ervik fra Norsirk, Bjørn Arild Thon fra Renas og relevante politikere for å diskutere hvordan vi kan fordele ansvaret og jobbe sammen for å få bukt med problemet.

Lenke til arrangement: https://program.arendalsuka.no/event/user-view/17687

MYTER OM PLAST - HVA KAN VI GJØRE?

Onsdag 17/8 2022 12:00 - 13:00 inviterer Norsirk og GRID til debatt i Samfunnsteltet

Gjenbruk av plast er en viktig del i kampen mot forsøpling. Det gjør også at plasten ikke blir borte i naturen. I Norge sorterer vi plastsøppelet vårt, men allikevel ender det meste av plastsøppelet i forbrenningen. OECD har publisert en rapport som konkluderte at gjenbruk av plast er dyrt og derfor kan det ikke konkurrere mot ny plastproduksjon. Dette budskapet har også GRID-Arendals gjennom gang av plast mytene vist. Plastic Myths – What can we do?

Hvordan får vi økt gjenbruket av plast i Norge? Det er det vi ønsker å finne ut av under denne debatten.

Lenke til arrangementet: https://program.arendalsuka.no/event/user-view/18604

HVOR MANGE GRUVER SKAL VI ÅPNE I NORGE FOR Å IMØTEKOMME EUS GREEN DEAL?

Torsdag 18/8 2022 09:30 - 10:30 inviterer Norsirk og IKT-Norge til debatt på Castelle

Det grønne skiftet krever langt flere metaller og mineraler enn vi i dag produserer fra gruvedrift og materialgjenvinningsindustrien. Med krig i Ukraina og de handelsutfordringene det medfører, et Kina som har kjøpt opp store deler av gruver og arealer med metallforekomster i Afrika – og utfordringer med klimaendringer som krever nye energiformer og nye teknologier – hvordan skal vi komme i mål? «Not in my backyard» er svaret når det er snakk om å åpne nye gruver – og den norske havbunnen er for sårbar & verdifull til å åpne gruver utenfor norskekysten. Dilemmaene står i kø – hva skal ofres?

Lenke til arrangementet: https://program.arendalsuka.no/event/user-view/18635

DJEVELEN LIGGER I DETALJENE! BÆREKRAFTSPRAT UTEN FLOSKLER

Torsdag 18/8 2022 11:00 - 12:00 inivterer Virke til samtale på Sløydsalen, og Norsirks kommunikasjonsdirektør er med i panelet.
I bærekraftsjam inviterer Virke stort og smått av bærekraftsfolk på Arendalsuka til en publikumsstyrt diskusjon og påfyll av ulike perspektiver på noen av de mest aktuelle bærekraftstemaene. Vi hopper over FNs 17 bærekraftsmål og flosklene, og dykker dypt og direkte ned i detaljene. Der djevelen ligger på lur.

Samtalen skal innom:

  • Økodesigndirektivet? Hvis du ikke vet hva det er, så får du et problem: EU dundrer på med nytt regelverk og med økodesigndirektivet vil de detaljregulere hvordan vaskemaskinen din skal skrus sammen. Har vi tatt inn over oss hvor omfattende dette regelverket blir?
  • Åpenhetsloven: 1. juli trådde åpenhetsloven i kraft, men får det noe å si da? Kan vi se noen endringer i verdikjeden allerede?
  • Kompetanse og rapportering: Bør den neste bærekraftsmedarbeideren være best på rapportering eller på energistyring i bygg? Eller satt på spissen: Kan krav til rapportering komme i veien for selve arbeidet med å redde verden? Er det for mange generalister blant bærekraftsfolkene?
  • Hva har vært det heiteste bærekraftstemaet på Arendalsuka så langt?
Medvirkende
  • Mali Skogen-Hole, Bærekraftsdirektør, IKT Norge
  • Camilla Gramstad, Bærekraftsdirektør, Elkjøp Nordic
  • Jan Thomas Hagen, Bærekraftsdirektør, Voice Norge
  • Guro Husby, Kommuniksjonssjef, Norsirk
  • Tord Dale, Leder for bærekraft, Hovedorganisasjonen Virke
  • Solveig Irgens, Prosjektleder, Hovedorganisasjonen Virke
Lenke til arrangementet: https://program.arendalsuka.no/event/user-view/18298

[/av_textblock]

Del dette innlegget
Guro Kjørsvik Husby Avatar

Guro Kjørsvik Husby