Du er her: Hjem / / Lansering av nytt verktøy kun til Norsirks kunder
Lansering av nytt verktøy kun til Norsirks kunder

Lansering av nytt verktøy kun til Norsirks kunder

Bygg din egen bærekrafts-CV hvor du  samler og kommuniserer dine egne Co2-besparelser, sertifiseringer, produsentansvarene dere tar - samt bærekraftsmålene dere jobber med.

Norsirk ivaretar produsentansvar for elektrisk og elektronisk utstyr (WEEE), alle typer batterier, emballasjetypene glass, metall, plast, EPS, brunt papir og kartong, samt drikkevareemballasje, på vegne av nærmere 3000 kunder.

Norsirk har valgt å bli en del av den digitale plattformen BeCause, som skal hjelpe å samle, koordinere og kommunisere om Norsirks og våre kunders arbeid med bærekraft. Plattformen er og et verktøy for ESG- rapportering. Vi er den eneste aktøren i Norge som tilbyr tilgang til denne plattformen – som allerede er i bruk (eller i lanseringsfasen) i Danmark gjennom Elretur, i Sverige gjennom Elkretsen og i Finland gjennom Elker, alle sammen produsentansvarsselskaper i disse landene.

Vi står midt i både en klima- og naturkrise. EU er på ballen og kommer med regelverk for å møte disse krisene. Lovverkene som er kommet, og de som er på vei, krever mye av bedrifter og virksomheter i Europa, og det å være transparent og kommunisere samlet og redelig om det man gjør innen bærekraft, sertifiseringer, CO2-besparelser, etiske retningslinjer osv, vil bli viktig i årene som kommer.

Stig Ervik, administrerende direktør i Norsirk

Samle og dele

Bærekraft er et stadig mer sentralt arbeidsområde i det moderne forretningslandskapet, og vil være en nøkkelfaktor for suksess i fremtidens marked. Norsirk har inngått et strategisk samarbeid med BeCause, og benytter seg av en digital plattform for å samle all bærekraftrelatert kommunikasjon på ett sted.  Gjennom å tilgjengeliggjøre denne plattformen skal Norsirks kunder enklere kunne kommunisere arbeidet som gjøres på dette området. Verktøyet kan benyttes til å samle og dele informasjon ikke kun om produsentansvar, men all informasjon relatert til bærekraft. Plattformen vil bidra til å fremme transparente og ansvarlige praksiser for alle som har tilgang til det.

Hvordan skal du utnytte plattformen?

I løpet av august måned vil vi invitere til digitale seminarer hvor du kan lære å utnytte plattformen på best mulig måte. Da vil BeCause selv formidle mulighetene du har og komme med gode eksempler. Dato og tidspunkt bli annonsert i starten av august.

Viktig med samarbeid

BeCause er glad for å ha Norsirk som en strategisk partner. Med den stadig økende mengden informasjon som er tilgjengelig, har BeCause jobbet hardt for å skape en løsning som hjelper selskaper med å formidle sin bærekraftsvirksomhet effektivt.

 

Kravene fra EU om bærekraftsrapportering sikrer at bedrifter rapporterer om deres miljømessige, sosiale og styringsmessige ytelse på en standardisert måte, noe som gjør det lettere for interessenter å vurdere selskapenes bærekraft. Ved å benytte vår plattform bidrar vi med et verktøy som gjøre denne jobben svært mye enklere.

Jahanzeeb Ahmed, Chief Commercial Officer hos BeCause.

Plattformen kan hjelpe deg hvis du planlegger å:

  • Måle og forbedre din sirkulære ytelse
  • Erstatte store mengder manuell datainnsamling og -behandling med et verktøy hvor all data samles
  • Overvåke bedriftens bærekraftsinnsats samlet på ett sted
  • Overvåke bærekraftsinnsatsen du gjør over tid
  • Skap innsikt i et stadig mer komplekst landskap med ESG
  • Tydeliggjør bedriftens forpliktelser og bidrag - både rundt sirkularitet og klimabesparelser

 

Del dette innlegget
Guro Kjørsvik Husby Avatar

Guro Kjørsvik Husby