Du er her: Hjem / / Konkurranse på like vilkår
Konkurranse på like vilkår

Konkurranse på like vilkår

Fra og med 1. juli skal det ikke lengre være mulig å kreve inn miljøgebyrer gjennom TVINN. På www.toll.no står følgende:

Avtalene Tolletaten har med returselskaper om deklarering og oppkreving av miljøgebyr ved innførsel, er sagt opp. Dette medfører at miljøgebyr fra 1. juli ikke skal deklareres ved innførsel. Returselskapene vil etter dette selv være ansvarlig for innkreving av egne miljøgebyr.

Miljøgebyrene vil bli utdatert i TVINN med sluttdato 30. juni 2016. Dette gjelder følgende miljøgebyr:

AR - Miljøgebyr for biler

BG - Gebyr på batterier

BO - Gebyr på tørrbatterier

DE - Gebyr på dekk

RK - Miljøgebyrer på elektroniske produkter

RR - Miljøgebyr på elektriske produkter

Fra og med 1. juli 2016 vil deklarasjoner som sendes til Tvinn hvor det er deklarert miljøgebyr, bli avvist .

Elreturs direktør, Stig Ervik, har sett frem mot denne datoen. -Det er for mange som ikke er klar over at de blir trukket for miljøgebyrer i TVINN systemet - men nå blir denne kostnaden synliggjort, og det er bra for bransjen, sier Ervik. -Vi har flere ganger opplevd å kontakte store importører av elektriske og elektroniske produkter - som hårdnakket har påstått at de ikke belastes for miljøgebyrer - og aldri har blitt det, fortsetter Ervik. -Nå blir miljøkostnadene synlige for disse importørene - og vi regner med det blir mer interessant å benchmarke returselskapene mot hverandre nå - hvilket er bra for konkurransen i bransjen også, avslutter Ervik.

Del dette innlegget
Guro Kjørsvik Husby Avatar

Guro Kjørsvik Husby