Du er her: Hjem / / Grønnere avfallslogistikk
Grønnere avfallslogistikk

Grønnere avfallslogistikk

[av_textblock size='' font_color='' color=''] Samarbeid mellom Carrycut og NORSIRK

Hvis du allikevel skal forbi gjenvinningsstasjonen din – som ligger halvannen mil unna. Kunne det ikke være greit å ta med den ødelagte brødristeren eller det lille kjøleskapet fra naboen? Du har jo sett skrotet stå inne i garasjen hans lenge – og når du allikevel skal dit?

Dette er tankegangen bak Carrycyt. Hvis man allikevel skal fra A til B – så kan vel noe tas med på vegne av andre med et transportbehov? Sammen med NORSIRK testes transport av kasserte EE-produkter i disse dager – men det kan like godt være et par gjenglemt ski på Geilo som skal frakts til Oslo. En eske med bøker som skal til Oppdal. Eller et godt bruktkjøp på finn.no som skal til Tønsberg.

Kostnaden?

Det er markedet som styrer prisen på tjenesten. Hvis jeg sitter med et problem – en microbøleovn skal til den lokale gjenvinningsstasjonen. Vel, da er spørsmålet hvor mye jeg er villig til å betale for tjenesten – og om det jeg er villig til å betale, er det samme den personen som kan ta det med i bilen er villig til å akseptere. Markedet vil styre dette.

For å være med på dette må du laste ned en app – Carrycut – og registrere et oppdrag der, hvis du har et transportbehov. Har du ledig plass i bilen, plukker du opp et oppdrag.

Målet er at de uten bil (blir flere av dem, i alle fall på Torshov der jeg bor) skal kunne få fraktet saker og greier – til en ok pris. Det betyr også mindre bilkjøring. Og det er grønt.

Guro Kjørsvik Husby - kommunikasjonsdirektør - NORSIRK [/av_textblock]

Del dette innlegget
Guro Kjørsvik Husby Avatar

Guro Kjørsvik Husby