Du er her: Hjem / / God oversikt over metallprisene i verden
God oversikt over metallprisene i verden

God oversikt over metallprisene i verden

Norsirk gjenvinner metaller. Metallene fra kassert elektronikk selges til bruk i nye produkter som trenger disse metallene. Etterspørselen etter jern, aluminium og kobber har det siste året vært høyt – noe som også reflekteres i råvareprisene for disse metallene.

Det er derfor viktig at Norsirk, på vegne av produsentene tilknyttet returselskapet, har en god oversikt over råvaremarkedet på metaller, når de «nye» råvarene fra kassert elektronikk skal selges ut på markedet igjen.

Student fra Handelshøyskolen med spennende prosjekt

I sommer jobber Magnus Mikalsen med å se på nettopp dette. -Hos Norsirk jobber jeg hovedsakelig med en pris-/kostmodell, som skal gjøre at vi får bedre oversikt over hvordan Norsirk påvirkes av eventuelle endringer i materialpriser, valuta, og/eller mengde avfall, sier studenten som til daglig befinner seg på Handelshøyskolen i Bergen, men er hjemme i Tomter og har sommerjobb hos Norsirk. Magnus begynner på masteren sin til høsten i Bergen.

Overrasket over omfanget

-Jeg synes det er ekstremt spennende å få brukt det jeg studerer i praksis, samtidig som det er veldig interessant å få en bedre innsikt i denne bransjen, sier Magnus. -Produsentansvar, gjenvinning, et omfattende lovverk, avfallshåndtering – dette er et område jeg ikke hadde oversikt over tidligere. Han fortsetter, -og alt det jeg lærer denne sommeren kan jo knyttes opp mot FNs bærekraftsmål og Green Deal fra EU. Det er nesten utrolig hvor mye som skjer med produktene vi kasserer, som jeg ikke visste noe om før etter jeg fikk omvisning hos Stena Recycling og fikk innsikt i det som skjer «bak scenen», fastslå studenten.

Dyktige gjenvinnere med på laget 

Stena Recycling og Revac er de to aktørene Norsirk benytter for å samle inn og gjenvinne kassert elektronikk i Norge i dag. Mer om selskapene, og filmer hvor du kan se mer av prosessene som skjer etter at vi forbrukere har kassert EE-avfallet vårt, kan ses på lenkene til Stena her og Revac her.

Del dette innlegget
Guro Kjørsvik Husby Avatar

Guro Kjørsvik Husby