Du er her: Hjem / / Fra monopol til konkurranse
Fra monopol til konkurranse

Fra monopol til konkurranse

Konkurransetilsynene i de nordiske landene ga primo 2016 ut en egen rapport om konkurranse i avfallssektoren: «Competition in the waste management sector - preparing for a circular economy» Der er det et eget kapittel om utvidet produsentansvar – EPR (Extended producer responsibility) hvor anbefalingen fra Konkurransetilsynet er å øke konkurransen innen produsentansvarsordningene i Norden.

Dette gjorde Elretur noe med allerede i 2012. Da startet vi selskapet Batterigjenvinning. I dag drifter vi produsentansvarsordninger inne tre kategorier; EE-produkter, emballasje og batterier. Alt i ett.

Både på batterier og emballasje brøt vi opp langvarige monopoler. Ordningene drevet før vi kom inn på markedet har vært gode, det er det ingen tvil om.  Men, konkurranse i et marked får folk til å skjerpe seg, og vi ser at vi er svært konkurransedyktige sammenlignet med de gamle monopolene. Markedet var med andre ord overmodent for konkurranse – og dermed satte vi i gang.

Det som gjenstår nå er å bryte opp monopolene. Kundene innen produsentansvar er ikke klar over at det finnes konkurrerende og likeverdige løsninger. Derfor står vi også på stand på Eliaden i tre dager nå – og tar gjerne en prat.

For å sikre best pris har vi samlet tjenesteområdene under en og samme administrasjon. Din bedrift får kun ett kontaktpunkt. Enklere for deg - enklere for oss.

Hege Skodje – KAM – Elretur

hege@elretur.no / 46 61 11 22

Del dette innlegget
Guro Kjørsvik Husby Avatar

Guro Kjørsvik Husby