Du er her: Hjem / / Ny fagsjef på emballasje på plass
Ny fagsjef på emballasje på plass

Ny fagsjef på emballasje på plass

Fra 8. januar 2018 har Norsirk på plass en egen fagsjef for produsentansvarsområdet emballasje. Eva Therese Maritdatter er Norsirks nye fagsjef på området.

Eva Therese Maritdatter har bakgrunn fra Miljødirektoratet, Oslo kommune og Hjellnes Consult. Eva er utdannet kjemiker fra Universitetet i Oslo, og har jobbet med avfall og miljøgifter gjennom stort sett hele sitt yrkesaktive liv. -Jeg ser frem til å jobbe i en så fremtidsorientert produsentansvarsordning som Norsirk er, smiler Eva Therese Maritdatter. Den kommende fagsjefen er opptatt av emballasjeoptimering, og ser frem til å komme i tett kontakt med produsentene for å se på mulighetene for reduksjon av emballasje, forbedringer i emballasjebruk og å diskutere forsøplingsproblematikk.

Flere fagsjefer kommer Zlatko Kazaz, driftsdirektør i Norsirk, ser og frem til å få en egen fagsjef med på laget. -Vi bemanner nå Norsirk med egne fagsjefer på de forskjellige produsentansvarsordningene vi ivaretar, og å få Eva Maritdatter med på laget nå når forskriften trer 100% i kraft fra 1. januar, skal bli bra. Vår nye fagsjef kommer til å få ansvar for dialog med både produsenter og avfallsbesittere, samt å bygge en løsning som er optimal for både Norsirks kundemasse og miljøet, avslutter driftsdirektøren.

Viktig oppstartsfase Eva Maritdatter mener det er stort potensiale for å se på nye løsninger i produsentansvarsordningene. -Det å være med og påvirke og se etter nye løsninger for å optimalisere for eksempel ressursbruk er noe jeg gleder meg veldig til. I så måte er det bra å komme inn allerede nå i startfasen, med en ny forskrift, med nye krav til gjenvinningsgrader fra EU – og dermed muligheter for nytenkning i Norsirk. Dette skal bli bra, smiler Eva Maritdatter.

NORSIRKs nye fagsjef på emballsje, Eva Therese Maritdatter, tiltrer stillingen den 8.1.2018.

Del dette innlegget
Guro Kjørsvik Husby Avatar

Guro Kjørsvik Husby