Du er her: Hjem / / De viktigste ressursene
De viktigste ressursene

De viktigste ressursene

"Da er de ansatte med på å gi noe tilbake til samfunnet, de er ressurser - noe som mange av dem har drømt om å være."

Produsentansvar, innsamling og miljøsanering, gjenvinning og gjenbruk. Kundefokus, produksjon av markedsmateriale, salg, storkundeoppfølging. Oppfølging av kommunikasjonsplaner, IT-systemer som ikke virker. Lange møter, korte møter, kjedelige arbeidsoppgaver, rutiner.

Arbeidslivet er som ekteskapet - "i gode og onde dager". Men av og til dukker det opp noe som er spesielt - så spesielt at det varmer - og gjør at hverdagskjøret og de daglige rutinene glemmes fullstendig.

Hvert år gir NORSIRK ut en bærekraftsrapport. I årets rapport presenteres en bedrift som jeg var på besøk hos rett etter jul. Det er en bedrift som jobber med arbeidsmarkedstiltak for folk som trenger et sted å gå til for en periode - eller som trenger et sted å jobbe for resten av livet. Noen av disse menneskene er intervjuet i årets bærekraftsrapport. Jeg møtte flere av dem som jobber med å skru på kasserte EE-produkter tidlig i januar i år, og det var et fint møte.

Jeg traff ikke daglig leder i denne bedriften da jeg var på besøk - men hun er også intervjuet i årets bærekraftsrapport. Og nå i dag, en grå torsdag i Oslo, leser jeg korrektur på hele rapporten, og blir grepet av ordene som kommer fra Randi, daglig leder, om samarbeidet mellom NORSIRK og Itas:

Det er veldig meningsfylt å gi arbeid til så mange mennesker. Det er viktig for samfunnet som får store gevinster, men enda viktigere for den enkelte som får være en ressurs.

Arbeidet Itas gjør for NORSIRK sørger for at flere komponenter kan gjenbrukes - miljøgevinstene er ganske enorme når gjenbruk kommer før gjenvinning, særlig hva gjelder EE-produkter. Hele artikkelen om samarbeidet mellom NORSIRK og Itas kommer i REN VERDI som deles ut den 30. mars på vår årlige samling - denne gangen i Kulturkirken Jakob. Påmelding til arrangementet, som er kostnadsfritt, kan gjøres her.

Ta deg tid til å lese Randis oppsummering to ganger. Alle skal ha muligheten til å være en ressurs:

For oss er det viktig å ikke bare gi folk en jobb for jobben sin skyld. Vi gir dem jobb fordi arbeidet de gjør skaper verdier og er viktige for samfunnet. For oss har det vært viktig å tilby reell verdiskaping. Da er de ansatte med på å gi noe tilbake til samfunnet, de er ressurser - noe som mange av dem har drømt om å være.

Guro Kjørsvik Husby Kommunikasjonsdirektør - NORSIRK

Del dette innlegget
Guro Kjørsvik Husby Avatar

Guro Kjørsvik Husby