Du er her: Hjem / / DAB vs FM
DAB vs FM

DAB vs FM

Er det et søppelberg på vei?

Den siste tidens debatt om slukking eller ikke av FM-nettet har ikke foregått i stillhet. Det har vært sterke meningsbærere både for og mot. Status nå er at Stortinget har besluttet å følge opprinnelig slukkeplan.

Vi som jobber med innsamling, miljøsanering og gjenvinning av radioer og alle andre typer elektrisk og elektronisk avfall, har ikke involvert oss i denne diskusjonen, selv om vi har vært inviterte flere ganger. Vår samfunnsoppgave er å sørge for at både radioene som kasseres (og alt annet EE-avfall), ender i gjenvinningskretsløpet – i den sirkulære økonomien.

Det har vært uttrykt engstelse for det «berget» med radioer som nå vil kasseres. Det kan vi garantere at vi skal håndtere på en god måte – både med tanke på logistikken og selve gjenvinningen. Elretur jobber «bak» mottakspunktene som forbruker møter når han skal levere sitt kasserte EE-avfall – det er vi som henter EE-avfallet som leveres til kommunale gjenvinningsstasjoner og forhandlere. Begge typene mottakssteder har en lovpålagt mottaksplikt de må forholde seg til. De skal også sørge for god  informasjon og skilting - slik at forbruker lett kan kvitte seg med avfallet, uten kostander.

I Elretur har vi jobbet i flere år med å oppfordre alle forhandlere til å ivareta informasjonsplikten de har for gratis mottak av EE-avfall. Noen er bedre enn andre til dette, og oppfordringen nå når FM-slukkingen er et faktum, er at forhandlerne tar sin informasjons- og mottaksplikt på alvor – og bidrar slik at vi også kan gjøre jobben vår – som er å gjenvinne råvarene i de gamle FM-radioene og få disse råvarene inn i kretsløpet av materialer igjen.

Stig Ervik Administrerende direktør - Elretur

Del dette innlegget
Guro Kjørsvik Husby Avatar

Guro Kjørsvik Husby