Du er her: Hjem / / Bærekraftig gjenbruk og arbeidsinkludering på Trendkonferanse
Bærekraftig gjenbruk og arbeidsinkludering på Trendkonferanse

Bærekraftig gjenbruk og arbeidsinkludering på Trendkonferanse

[av_textblock size='' font_color='' color='' av-medium-font-size='' av-small-font-size='' av-mini-font-size='' av_uid='av-jzo5cjnf' custom_class='' admin_preview_bg=''] Den sosiale innovasjonen som har oppstått som følge av samarbeidet om gjenbruk og arbeidsinkludering fikk mye oppmerksomhet under Arendalsuka – og nå skal innovasjonsprosjektet også presenteres hos NHO.

Trendkonferansen 2019

NHO Service og Handel arrangerer Trendkonferansen 2019 torsdag den 29. august. Norsirk og OsloKollega, ved kommunikasjonsdirektør Guro Kjørsvik Husby og prosjektleder Randi Kvissel Haugen, er inviterte til å fortelle om sosial innovasjon og prosjektet #sammen i den anledning. Husby vil fortelle om bærekraften i prosjektet, og hvordan kassert elektronikk kan gjenbrukes, mens Haugen fra OsloKollega vil ta for seg verdien av arbeid.

Arbeidsplassen flyttes til Middelthunsgate

Patrick og Vegard, som begge jobber med elreturen på Vollebekk, vil ha en egen stand på konferansen hvor de viser hva de gjør med brukt IKT-utstyr, for å forlenge levetiden på enten hele prouktet eller på komponenter fra produktene. De vil være tilgjengelige for spørsmål om hva som kan gjenbrukes og hvorfor jobben deres er viktig.

Bærekraftig miljø Ressursene i kassert IT-utstyr utnyttes maksimalt. Det beste går til produktsalg i butikk, noe går til komponentsalg og resten ender opp i materialgjenvinning og råvaresalg. Slik gjenbruker vi komponenter med edelmetaller og sjeldne jordmetaller og reduserer behovet for nyutvinning.

Menneskelig utvikling OsloKollega hjelper mennesker videre, fra en tilværelse utenfor arbeidslivet til fast arbeid, eller så tilrettelegges det for en varig arbeidsplass. For mange går veien via arbeidsutprøving før de kommer i jobb, og for uføretrygdede handler dette om meningsfylte og verdiskapende oppgaver. Det gir trygghet, stolthet og arbeidsglede.

Økonomisk bærekraft Lønnsomheten for miljøet og menneskene, i tillegg til virksomheter og samfunnsøkonomi, er innlysende. Allikevel har ikke næringslivet helt oppdaget muligheten til å utvikle seg videre gjennom sosial innovasjon. Guro Kjørsvik Husby i Norsirk oppfordrer flere til å bli med på dette samarbeidet, og åpner for at det kan oppstå flere arbeidsplasser rundt om i landet som kan jobbe med kassert elektronikk på denne måten. [/av_textblock]

Del dette innlegget
Guro Kjørsvik Husby Avatar

Guro Kjørsvik Husby