Du er her: Hjem / / Atea leverer på bærekraft
Atea leverer på bærekraft

Atea leverer på bærekraft

Og på Norsirks innsiktskurs om emballasjeoptimering skal du få høre mer om hvordan IT-bedriften jobber med emballasjeoptimering.

Theodor Gjelsten sitter sentralt i bærekraftsteamet til Atea, og han kommer på innsiktskurset og deler erfaringer Atea har gjort seg om å designe emballasje for gjenvinning, og hvordan de jobber med emballasjeoptimering.

Har du ikke meldt deg på innsiktsdagen enda? Det er enda ikke for sent. Følg lenka for å melde deg på.

PROGRAM:

Hvorfor er noe emballasje så vanskelig å gjenvinne? Sted: Oslo Event Hub, Dronningensgate 4, 24. mai 2023 . Klokka 10-15.

Velkommen til konferanse! Vi starter med en introduksjon av dagens tema – samt en titt på hva skal til for å være compliant i dag.

Plastemballasje Gjennomgang og konkretisering av hva som kan gjenvinnes og ikke kan gjenvinnes av plastemballasje, og hvordan arbeidet med optimering skjer på dette området.

Markedet for gjenvunnet plast Stena Recycling gjenvinner store mengder plast, og de skal presentere hvordan markedet for gjenvunnet plast er i Europa og verden. Victor Rondahl er markedssjef på plast i Stena Recycling og kjenner godt til plastmarkedet.

Hvilken plastemballasje kan ikke materialgjenvinnes? Jaari Saari fra Swerec/Stena Recycling presenterer utfordringene med den norske emballasjeplasten som kommer til anlegget i Sverige – og konkretiserer hva som skal til for at emballasjeplasten skal kunne gjenvinnes.

Emballasje i glass, metall og fiber Hva er glass og metall sin rolle i sirkulærøkonomien? Og er det den fiberbaserte emballasjen som skal løse utfordringene med sirkulærøkonomi?

Optimeringseksempler fra kundene Emballasjeoptimering er noe loven krever at importører/produsenter av emballasje skal jobbe aktivt med. Fem av Norsirks kunder presenterer hva de er i gang med, hva som er optimeringsgevinstene – og ikke minst læringspunktene på veien: – XXL ved Arve Remi Sehl – Komplett ved Ole Soleng – Atea ved Theodor Gjelsten – Biltema ved Lars Bye Snellingen – IKEA ved Finn Thore Petersen

 

Fremtidens emballasje – prioriteringer og fokus fremover i Norge og EU. Emballasjeforordning som ble foreslått vil, hvis vedtatt som det står nå, føre til store endringer for produsenter/brukere av emballasje.

Hvorfor må gjenvinnbarhet av plastemballasje testes? Norner er et forskningssenter på plast, og et sertifiseringsorgan som kan teste og sertifisere gjenvinnbarhet av plast. Thor Kamfjord er direktør for bærekraft og skal fortelle hvorfor dette er viktig.

Emballasje og standarder Hvorfor skal vi snakke om standarder når vi snakker om emballasje? Sigridur Thormodsdottir fra Standard Norge gir en innføring om bærekraftig emballasje og standardiseringsarbeidet som pågår både i EU og Norge – og forteller om hvorfor produsentene må vite om pågående standardiseringsarbeid på dette området.

Ombruksemballasje Ombruksemballasje er viktig både i dagens Avfallsforskrift og i direktivet fra EU – men hva ligger i begrepet? Og hvordan kan dere starte med dette selv?

Del dette innlegget
Guro Kjørsvik Husby Avatar

Guro Kjørsvik Husby