Du er her: Hjem / / Vi behandler alle batterikategorier
Vi behandler alle batterikategorier

Vi behandler alle batterikategorier

Visste du at vi ivaretar produsentansvar for alle batterikategorier? 

Alle som setter batterier på det norske markedet skal ifølge norsk lovgivning ta produsentansvar gjennom et returselskap som Norsirk, i henhold til Avfallsforskriften kapittel 3, som skal følges av både forhandlere, produsenter og returselskaper. Selve formålet med avfallsforskriften for batterier er å redusere miljøproblemene som kasserte batterier skaper. I dag er en ny batteriforskrift oppe til høring, hvor det blant annet blir introdusert nye batterikategorier. 

Hva har dette å si for din bedrift?

Som kunde av Norsirk trenger du kun å forholde deg til et returselskap. Vi håndterer alle batterikjemier også de kommende nye kategoriene, uavhengig av om batteriene dine er over eller under 5 kg. Den pågående høringen tar utgangspunkt i EUs vedtatte batteriforordning (2023/1542/EU) med frist 24. august 2024, og har forventet oppstart "her hjemme" siste kvartal i 2024.

Les mer om den pågående høringen ved Miljødirektoratet her

"Miljødirektoratet anbefaler å innføre en ny batteriforskrift som gjennomfører EUs vedtatte batteriforordning (2023/1542/EU). Forslaget vil medføre at flere nåværende bestemmelser i andre forskrifter blir utdatert og må oppheves. Dette gjelder bestemmelser om batterier i produktforskriften kap.2 og i avfallsforskriften kap.3"

– Miljødirektoratets høringsnotat

close-up-battery-cells-hand

Hvem skal ta produsentansvar?

Hvem er en batteriprodusent? Kontakt oss i Norsirk dersom du er usikker på om du er batteriprodusent. 

Hvem er en batteriprodusent?  

Svarer du ja, på et av disse spørsmålene så er du en såkalt batteriprodusent i henhold til EUs batteriforordning og Norges batteriforskrift:

  • Setter du batteri på det norske markedet for første gang, altså: 
    • Importerer du batterier? 
    • Produserer du batterier? 
  • Setter du produkter på markedet som inneholder batterier? 
  • Selger du batterier til forbrukere eller næringsliv i Norge (f.eks. gjennom internett)? 
  • Setter du ombruksbatterier på markedet i Norge? 

Ta kontakt med oss i Norsirk om du er usikker på om du er en batteriprodusent og trenger mer hjelp til å forstå produsentansvar. 

Ikke kunde av Norsirk i dag?

Nysgjerrig på Norsirk og våre tjenester, men tilknyttet en av våre konkurrenter per i dag? Sjekk eksisterende avtale for oppsigelsestid - og sørg for å fristille deg innenfor fristen (generelt pleier denne være innen 30.juni). Merk at våre tjenester gjelder norske og utenlandske organisasjonsnumre (AR).

Del dette innlegget
Anne T. R. Avatar

Anne T. R.