Du er her: Hjem / / 2019 nærmer seg slutten, og det har vært et spennende år for Norsirk
2019 nærmer seg slutten, og det har vært et spennende år for Norsirk

2019 nærmer seg slutten, og det har vært et spennende år for Norsirk

  • Vi har feiret 20-års jubileum. Jubileumskonferansen ble en stor suksess, vi hadde knapt plass til alle som tok turen  
  • Under Arendalsuka stilte vi med to arrangementer, både konferanse og stand på brygga hvor vi flyttet ned arbeidet vi gjør med komponentgjenbruk for å vise frem dette
  • Vi har gått fra å ivareta produsentansvar på elektriske produkter og batterier, til også å ha på plass godkjennelsen på emballasje
Det siste betyr at vi nå kan bistå alle våre kunder i å ta produsentansvar på emballasjen rundt EE-produktet eller batteriet. Det å kunne tilby alle løsningene in house, tror vi vil være et konkurransefortrinn for Norsirk i årene som kommer. Vi har sågar videreutviklet denne tanken og programmert opp en egen web-portal som ivaretar disse 3 produsentansvarsordningen i ett og samme grensesnitt – alt for at det skal bli enklere for våre kunder å ha oversikt over og kontroll på tjenesten vi leverer.

I tillegg til at Norsirkportalen ivaretar all info om produsentansvaret, kan man også kobles mot et annet grensesnitt for å få tilgang til innsamlingsstatistikk fra egen lokasjon og etter hvert også co2-rapporter på gjenvinningen. Dermed har bedrifter tilknyttet oss oversikt over svært mange parametere nødvendig i egen bærekraftsrapportering – i ett og samme grensesnitt.

I forbindelse med satsingen på emballasje-segmentet har også Norsirk tatt noen valg om transparens og gratispassasjerproblematikk.

I dagens forskrift behøver man ikke ta produsentansvar for emballasje, dersom man setter færre enn 1000 kilo av hver emballasjefraksjon på markedet. Det er vi uenige i, og jobber for å fjerne denne grensen, samt at vi oppfordrer alle våre kunder til å være med på å ta dette ansvaret – og ikke skyve det over på andre. I dag, med dagens bærekraftsfokus, kan ingen være bekjent av ikke å være med på å betale for løsninger for gjenvinning av emballasje.

Når det gjelder transparens i nedstrømsmarkedet for gjenvinning av emballasje, har det vært diskusjoner rundt gjenvinningsstatistikken i landet. For å slippe slike diskusjoner, krever Norsirk i sine nedstrømskontrakter at kortene skal vises, slik at vi har kontroll på hva som er reell materialgjenvinning og hva som må energigjenvinnes.

Vi har også på plass 3 nyansettelser som begynner i januar 2020, helt nødvendige ansettelser for å komme i mål med alle oppgavene som skal løses for kunder, sammen med samarbeidspartnere.

Det er altså mye som skjer. Følg derfor med på oss i 2020 – vi er også med på spennende FOU prosjekter både innen batterigjenvinning og urban mining av EE-avfall. Mer om dette kommer på nyåret.

Gledelig jul og godt nytt år.

Stig Ervik Administrerende Direktør i Norsirk

Del dette innlegget
Guro Kjørsvik Husby Avatar

Guro Kjørsvik Husby